Lapset juoksevat lasten hyväksi 6.5.2022

Team Rynkeby - God Morgon Koulujuoksu

 

Lapset juoksevat lasten hyväksi


Hyvät lasten huoltajat

Vapun jälkeisenä perjantaina 6.5.2022 koulumme osallistuu Koulujuoksuun, joka on Pohjoismaiden suurin koululaisten hyväntekeväisyysjuoksu.

 

Juoksu on Team Rynkeby -säätiön yhdessä osallistuvien koulujen kanssa järjestämä tapahtuma, ja siihen osallistuu satoja kouluja Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa. Tavoitteena on motivoida oppilaita liikkumaan sekä samalla yli luokka-, koulu- ja maarajojen olla aktiivisesti mukana keräämässä varoja vakavasti sairaiden lasten hyväksi.

 

Team Rynkeby: mistä on kyse?

Team Rynkeby on eurooppalainen hyväntekeväisyyshanke, jossa pyöräilyjoukkueet pyöräilevät vuosittain Pariisiin ja keräävät siten rahaa syöpää sairastavien lasten ja nuorten hyväksi. Mukana on yli 2000 pyöräilijää ja 500 huoltotiimiläistä Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Islannista, Färsaarilta, Saksasta, Sveitsistä ja Belgiasta. Suomen hyväntekeväisyyskohteet ovat Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö sr ja Sylva ry. Vuosi vuodelta kasvaneet keräyssummat ovat ratkaisevan tärkeitä monille vakavasti sairaita lapsia auttaville järjestöille. Tästä kaikesta voit lukea lisää: https://www.team-rynkeby.fi/.

 

Koulujuoksun keräyskohde

Suomessa kaikki osallistuvat koulut keräävät rahaa Aamu Säätiölle. Kerätyillä varoilla rahoitetaan elintärkeää lasten syöpätutkimusta ja hoitojen kehittämistä. Koulujuoksukeräys toteutetaan Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiön varainkeräysluvalla: RA/2018/92. Lupa on voimassa 4.3.2018 – 3.3.2023 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. 

 

Mahdollisuus hankkia mikrosponsoreita

Ennen juoksua oppilailla on mahdollisuus hankkia mikrosponsoreita perheenjäsenistä, ystävistä ja paikallisista yrittäjistä, joita pyydetään lahjoittamaan tietty summa kierrokselta tai kilometriltä, jonka kukin oppilas juoksee Koulujuoksun yhteydessä.

Juoksemme 30 minuuttia, ja jokainen kierros on 400 metriä pitkä.

Lahjoittaminen tapahtuu näin

Mikrosponsorit merkitään sponsorointilomakkeisiin, jotka on jaettu koulussa oppilaille. Juoksun jälkeen oppilas laskee itse kunkin sponsorin lahjoitussumman ja kertoo summat sponsoreilleen.

Lahjoitus maksetaan osoitteessa http://aamusaatio.fi/koulujuoksu-lahjoitus/ 23.5.2022 mennessä. Lahjoituksia ei voi suorittaa käteisellä.

 

Kaikki Koulujuoksuun osallistuneet oppilaat saavat diplomin ja tukirannekkeen. 

Tärkeää!

Koulujuoksu ei ole kilpailu siitä, kuka oppilas tai mikä luokka kerää eniten rahaa. Jokainen lahjoitus on yhtä tärkeä. Pelkkä oppilaiden läsnäolo juoksussa auttaa luomaan näkyvyyttä lasten syöpäsairauksille. 

Muista ulkoiluun sopivat liikuntavaatteet ja kengät sekä vesipullo.

 

Parhain terveisin
Koulun henkilökunta